ΠΡΟΙΟΝΤΑ

 

Μπουριά σόμπας γαλβανιζέ ή εμαγιέ σε χρώμα καφέ / μαύρο.

Μπουρί σωλήνα, ευθύγραμμο τμήμα

Μπουρί, καμπύλη 90°

Μπουρί, ταυ

Μπουρί, ήτα

Μπουρί, ροζέτα

Μπουριά σόμπας τιμές εξαρτημάτων (ταυ, γωνία, ροζέτα, ήτα) ανά διάσταση και υλικό κατασκευής:

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΜΠΟΥΡΙΑ, ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ

Κάνετε τοποθέτηση καμινάδας για σόμπα ή τοποθετείτε νέα μπουριά σόμπας;

Παρακαλούμε διαβάστε τις παρακάτω πληροφορίες:

Τι θα πρέπει να προσέξουμε : Αρχικά, να τοποθετήσουμε την σόμπα σε χώρο όπου θα μπορεί η θερμότητα να διαχέεται και στους υπόλοιπους χώρους της κατοικίας.

Επίσης να τοποθετείται σε σημεία όπου θα είναι εύκολη η τοποθέτηση των μπουριών-καμινάδας προς την έξοδο.

Σε ότι αφορά τα μπουριά-καμινάδα θα πρέπει να προσέξουμε τα εξής:

1) Να μην υπερβεί το οριζόντιο τμήμα σε μήκος, το σύνολο των κάθετων τμημάτων, δηλαδή το εσωτερικό και εξωτερικό τμήμα, διότι δεν θα έχουμε ελκυσμό.

2) Να επιλέγουμε το εξωτερικό τμήμα να είναι με καμινάδα διπλού τοιχώματος eco pipe ώστε να περιορίσουμε την απώλεια θερμοκρασίας από τα καπναέρια, κάτι το οποίο ισοδυναμεί με καλύτερο ελκυσμό. Όσο μεγαλύτερη θερμότητα αποκτούν τα αέρια, τόσο αυξάνεται η ταχύτητα τους προς τα επάνω, ενώ όταν κρυώνουν έχουν καθοδική τάση λόγω της αύξησης του βάρους τους.

3) Η φορά τοποθέτησης θα πρέπει να ξεκινάει από το θερμαντικό σώμα (σόμπα). Για το οριζόντιο και το εσωτερικό τμήμα η διαδικασία είναι η ακόλουθη: Η μια άκρη από το μπουρί μπαίνει εξωτερικά από το στόμιο η λαιμό της σόμπας . Η άλλη άκρη του μπαίνει εσωτερικά του επόμενου και με μια πολύ μικρή κλίση προς την σόμπα. Όταν περάσει έξω από τον τοίχο, θα τοποθετήσουμε ένα εξάρτημα ταυ που θα αλλάξει την πορεία προς τα επάνω. Σε αυτό το κάθετο τμήμα ενδεχομένως να έχουμε εσωτερικά υγροποιήσεις γιαυτο η τοποθέτηση στα μπουριά θα είναι αντίθετη από τα εσωτερικά. Το πρώτο μπουρί και το κάτω μέρος αυτού θα μπει μέσα στο ταυ για να οδηγούνται οι υγροποιήσεις στο ταυ και στην συνέχεια με κάποια σωλήνα σε αποχετευτικό χώρο . Όταν επιλέξουμε καμινάδα μονωμένη eco pipe για το εξωτερικό τμήμα η φορά κατεύθυνσης είναι προκαθορισμένη.

 

Καλό είναι να γνωρίζουμε επίσης ότι ένα μεγάλο οριζόντιο τμήμα εσωτερικά καμινάδας –μπουριά έχει τον κίνδυνο να δημιουργήσει υγροποίηση με αποτέλεσμα να έχουμε διαρροές από τις ενώσεις. Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα ,αποτέλεσμα όχι μόνο του μεγάλου μήκους του οριζοντίου τμήματος αλλά της ποιότητας των ξύλων που καίμε. Σε περίπτωση που τα ξύλα έχουν υγρασία ή δεν έχουν αποξηραθεί εντελώς κατά την καύση τους αποδεσμεύεται η υγρασια υπό μορφή ατμού και βέβαια όταν βρει στην πορεία της τα τοιχώματα της καμινάδας-μπουριά κρύα μετατρέπεται σε νερό. Συνεπώς, θα πρέπει να προμηθευόμαστε ξύλα νωρίς το καλοκαίρι, καλής ποιότητας και υψηλης θερμικής απόδοσης, να είναι καλά αποξηραμένα να τα αποθηκεύουμε σε χώρο που αερίζεται αλλά δεν βρεχονται.

Σε σχέση με την επιλογή της καμινάδας , η eco pipe διαθέτει καμινάδα μονωμένη δυο τοιχωμάτων και μπουριά (inox , εμαγιέ , γαλβανιζε, σε χρώμα καφέ και μαύρο), άριστης κατασκευής και ποιότητας. Η καμινάδα δυο τοιχωμάτων είναι η ιδανικότερη λύση για το εξωτερικό τμήμα. Ακολουθεί το ανοξείδωτο μπουρί , το εμαγιέ και τέλος το γαλβάνιζε. Για το εσωτερικό μέρος έχουμε τις ίδιες επιλογές, καμινάδα μονωμένη, μπουρί εμαγιέ μπουρί ανοξείδωτο και μπουρί γαλβανιζε. Το ανοξείδωτο μπουρί, όταν τοποθετηθεί εσωτερικά και πλησίον της σόμπας, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, αλλάζει χρώμα και από γυαλιστερό που είναι γίνεται χρυσαφί έως μελιντζανι το οποίο μπορεί να μην είναι οπτικά ευχάριστο. Το γαβανιζε, χάνει και αυτό την γυαλάδα του στο τμήμα που δέχεται την φωτιά. Αντίθετα με τα δύο προηγούμενα, τα εμαγιέ παραμένουν στο χρώμα τους λόγω της επεξεργασίας τους. Το εμαγιέ είναι επισμάλτωση, η ειδική γυάλινη επιφάνεια που δημιουργείται από την τήξη και ένωση του Σμάλτου επάνω σεχαλύβδινη επιφάνεια . Το σμάλτο – που είναι μίγμα ανόργανων πυριτικών αλάτων- είναι εντελώς υγιεινό και οικολογικό, αφού δεν περιέχει επικίνδυνες χημικές ουσίες, είναι υδατοδιαλυτό και ψήνεται σε υψηλές θερμοκρασίες (>850ο C).

Μια καλή παρέμβαση στην όλη εγκατάσταση είναι να τοποθετείται ανάμεσα στην σόμπα και στα μπουριά ένα ρυθμιστικό διαφραγμα tamper. Με αυτό θα μπορούμε να ανακόπτουμε την υπερβολική διαφυγή θερμότητας προς τα μπουριά κάνοντας οικονομία της καύσιμης ύλης.